18 Aralık 2010 Cumartesi

Binalarda kuş istilası ve mücadele yöntemleri

Etki garantili kuş mücadele ürünleri
Montaj dahil Hizmet Tel: 0546-562 01 18
Kuşlar güzellikleri ile hepimizin ilgisini çeksede, yol açtıkları ekonomik zararlar, hijyenik problemler ve tarımsal alanlardaki ürün kayıpları nedeniyle bina yöneticileri, üretim tesisleri, fabrikalar ve tarımla uğraanların ciddi baş ağrısıdırlar.
Kuş istilası altında olan binalarda kuşların yol açtıkları kirlenmeler çirkin olmanın yanı sıra çeşitli tehlikeleride beraberinde getirebilir. Kuş ile ilişkisi olan 60`dan fazla hastalık tıp literatürüne
Kuş pisliklerinin temizlenmesi için gereken zaman ve günlük temizlik maaliyetleri bazı işletmelerde ciddi ekonomik kayıplara yola açmaktadır. Örneğin otoparklarda otomobiller üzerine kuş dışkısı düşmesi asit içermesi nedeniyle otomobil boyalarına zarar verebilmektedir. Kuşların tarımsal aylanlarda yol açtıkları kayıplar her yıl milyarlarca lira düzyelerindedir.
Kuş problemi ile nasıl mücadele edilmeli?
Maaliyeti yüksek olabilen çeşitli kuş kovucu ürünleri uzman tavsiyesi olmadan kullanmak hem beklenen etkiyi göstermeyebilir hemde onbinlerce liranın israf edilmesi anlamına gelebilir.
Problemin etkin çözümü için istilacı kuş türü, kuş nüfusu, kuş giriş yolları, problemdeki mevsimsellik, bina türü ve mimari yapısı, kuşların istila nedenleri gibi faktörler konuda deneyimli kişilerce tesbit edilerek detaylı analiz yapılmalıdır. 
İnternette alışveriş sitelerinde astronomik fiyatlarla satılan ve satın aldıktan sonra birdaha ulaşamadığınız kişilerden cihaz satın almayınız.
Akgen Elektronik yerinizde keşif yaparak en etkili çözüme göre montaj dahil garantili hizmet vermektedir. Bize 7 gün boyunca telefonlarımızdan sürekli ulaşabilir ve danışabilirsiniz.
Kuş probleminin çözümü ancak iyi bir inceleme ve doğru ürün motajı ile olur.

Hangi ürün türü kuş mücadelesinde tercih edilmeli?
Daha öncede belirttiğimiz gibi kuş mücadele ürünleri konusunda deneyimli uzmandan görüş almadan deneme yanılma yoluyla paranızı kaybetmeyin.

Piyasada onlarca değişik türden elektronik ve mekanik kuş kovucu ürünler bulunmaktadır. Elektronik cihazlarda ürün kalitesine göre etkide çok farketmekte bazı kuş türleri elektronik cihazlardan ya etkilenmemekte yada kısa sürede cihaza alışmaktadırlar.
  
Fiziksel kuş engelleyiciler: Kuş kondurmaz ve Kuş ağı gibi ürünler bu kategoride olup her türlü kuş türüne %100 kesin etkili olmaları nedeniyle ilk tavsiye ve tercih edilen ürünlerdir.

Kuş engelleyici ürünler 15 seneye kadar uzun kullanma ömürleri ve özel bir bakım gerektirmemeleri nedeniyle ekonomik bir çözüm sunar.


Ultrasonik Kuş Kovucular: 
Belli bir frekansda ultrasonik ses yayan cihazlardır. Ultrasonik ses bazı kuş türlerini rahatsız ederek ortamdan uzaklaştırır. 

Ultrasonik kuş kovucular en iyi etkiyi kapalı yerlerde yada yarı açık yerlerde gösterir. Açık yerlerde etkileri en fazla 15 metre kadardır.



Sonik Kuş Kovucular: Kuşları korkutan sesler çıkararak ortamdan uzaklaştırma prensibi ile çalışan cihazlardır. Bu ürün türü genellikle açık alanlar, fabrika çatılari ve tarımsal alanlar gibi yerlerde tercih edilir. Gürültülü olmaları nedeniyle ev ve ikamet edilen yerlerde sonik kuş kovucu montajı genelde tavsiye edilmez yada istisna durumlarında montajları yapılır.


Etki garantili ürün seçenekleri ile yerinizde montaj 
Tel: 0546-562 01 18

6 yorum: